Weblap készités

Weblap készités, abszulút kezdőknek

Kép


Témák


Vendégkönyv
CIM:Abszulut első oldal
Dátum: 2006 May 26, 23:26:59

Weblap készités, abszulut kezdő!

I. negyed óra

Legelőszőr szükségünk lesz egy internetes tárhelyre, hol weblapunkat tároljuk, és az érdeklődők megnézhetik.Az ultraweb.hu tárhelyet használjuk mert ingyenes, első oldalaink probálgatásához tökéletesen megfelel, és van web ftp szolgáltatás, melyre most szükségünk lesz./Majd egy következő negyedórába ettől a kötöttségtől megszabadulunk, de most ezzel nem foglalkozunk/

Tehát irjuk be az internet Explorer cimsorába, uw.hu. Az oldal megjelenése után a baloldalon kattintsunk az "ingyen tárhely"re, az uj oldal betöltödése után, ha van kedvünk olvassuk el az oldalt, a lényeg, hogy kattintsunk alul a "Regisztráció" gombra. Az oldal betöltödése után egy ürlap néz ránk vissza, melyet ki kell töltenünk, lehet, hogy többször is.

Az első kérdés a kivánt felhasználó név, ez lesz oldalunk cime, ezen a cimen leszünk elérhetők az interneten.Tehát irjúk be páldául a nevünket, vagy azt amiröl az oldalunk szólni fog.

A következő kérdés az email cimünk. Ide már egy meglévő email cimünket kell beirni. Valós cimet irjunk, mert erre a email cimre fogjuk kapni az értesitéseket a tárhely szolgáltatótól. /ultraweb.hu

/Utána a születési évünket irjuk, majd a nemed, irányitószám, telefonszám, foglalkozás, jövedelem, statisztika készitéséhez kérik, számunkra nem sok jelentősége van, töltsük ki

.Majd a jövendőbeli honlapunkról kérdeznek minket, ezekre a kérdésekre is válaszljunk, ezek a válaszok még késöbb fontossá válhatnak, viszont később megváltoztathatók, igy most külünösebb kockázat nélkük kitölthetjük.

A végén pipáljuk ki a szabályzat elfogadását, és megint kattinthatunk a "Regisztráció"gombra.

Ha szerencsénk van, még nincs az általunk megadott felhaszálónév regisztrálva az ultraweben, kapunk egy üzenetet a sikeres regisztrációrol, ha nem volt szerencsénk, másik felhasználó nevet kell választanunk.

Ha végre sikerült megfelelő felhasználó nevet válsztani, megkapjuk a sikeres regisztrációrol szoló üzenetet, akkor a megadott email cimre kapunk egy levelet amivel megerősithetjük a regisztrációt, ezt természetesen tegyük meg.

Ujabb levél érkezik, de ebbe már olvashatjuk felhasználó nevünk megerősitését, és ott a hön óhalytott jelszó is a tár helyhez.

Az első lépésen tul vagyuk.

2.lépés

Most elkészitjük első weblapunkat, mely meglehetősen egyszerű lesz.

Nyissuk meg a "Outlook Express"-t, kattintsunk a levél létrehozása gombra, a szöveg mezőbe Irjuk be "Helló Világ", vagy amit akarunk. Most a "Fájl" menü pont, a lenyiló fülön, "Mentés másként...", a felugró ablakba a "Fájlnév"-hez irjuk "index.html" /idéző jelek nélkül/, a "Fájl tipusa" lenyilón válasszuk a "HTML" fájlokat, majd az "Asztal" gombra és mentés gombra kattintva mentsük el első weblapunkat.

Az "Asztalon" megjelent index feliratú parancsikonra kettőt katinva megkell nyilni internet böngészönknek, benne a Helló Világ! felirattal.Tul vagyunk a második lépésen is. Most már csak közzé kell tennünk oldalunkat.

3.lépés

Ehhez böngészönk cimsorába irjük ujra a uw.hu -t, és megadva felhaszálónevünket, és a kapot jelszót, lépjünk be adminisztrációs felületünkre, válasszuk a "Tárhely" menü pontot, és ellenőrizzük, hogy a "könyvtár index" index.html legyen, alapbeállitásba az.

Majd most a menü sorból válasszuk a "web ftp" menü pontot, és katt a "ugrok a WEBFTP-re", a felugró oldalon a "Fájl feltöltés" sorban a Tallózás gombra kattintva keressük meg az asztalon az elmentett index.html fájlunkat, és a "Feltöltés" gombra kattintva feltöltjük a fájt tárhelyünkre.

Most ugrik a majom a vizbe, remegő ujjakkal a böngészönk cimsorába irjuk a felhasználó nevünket, majd pont utána uw.hu "enter".Ha nem gépeltünk el semmit, megfogg jelenni az oldalon az uw.hu reklám csikja, / az ingyenességért ezt kell elviselni/ és alatta a "Helló Világ" feliratnak, illetve amit az oldal készitésekor irtunk.

Ezzel az oldallal még nem kiálthatjuk ki magunkat webfejlesztőnek, addig még sokat kell tanulni, de aki megizlelte a siker izét, és kedvet kapott hozzá, már csak szorgalom és akarat kérdése, hogy mennyire ássa be magát a témába.Mindenesetre aki kedvet kapott a weboldal iráshoz, annak javaslom, hogy használja ki az "outlook express" könnyü kezelhetőségét. Lehet hátteret beállitani, szöveget formázni, képeket beszurni, táblázatot létrehozni, a kész müvet pedig a bemutatott modon publikálni.

A következö irásomba, szeretném a html nyelv alapjait leirni.Addig is kérem küldjék el első weboldalaik cimét, hogy megtekinthessem mit sikerült alkotni.


phpblog V.1.0beta
Admin:lajos@poor.hu