Weblap készités

Weblap készités, abszulút kezdőknek

Kép


Témák


Vendégkönyv
CIM:Fájlok feltöltése
Dátum: 2006 May 27, 07:05:02

 

 

Fájlok feltöltése web tárhelyre

Total Commander használata

 

Korábbi ígéretemhez híven megszabadulunk kötöttségünktől, a webftp-től mely az uw.hu –nál tartott minket.

Ehhez meg kell ismerkednünk a Windows operációs rendszert futató gépek egyik leghasznosabb szoftverével a Total Commanderrel, illetve a Total Commander ftp szolgáltatásával.


Akinek a gépén ez a szoftver még nem található meg, a google -val rákeresve a total commander szóra számos helyet talál a legfrissebb letöltésére, de erre a linkre kattintva egy korábbi változathoz azonnal hozzá jutsz.


A letöltött exe fájlra kétszer kattintva, azonnal elindul a telepítő, a nyelv kiválasztása után a next gombot nyomogatva pár pillanat alatt telepíthetjük az alkalmazást, és megjelenik az asztalon a parancsikonja.

 

weblap honlap készítés


A parancsikonra kettőt kattintva elindíthatjuk az alkalmazást, és egyetlen korlátozásával találjuk szembe magunkat, egy felugró ablakon meg kell nyomnunk a kért gombot.

 

honlap weblapkészítés

 

A Total Commander két oldalból áll, és alap esetben gépunk „C” meghajtóján lévő könyvtárakat és fájlokat mutatja.

Meghajtóink között a két fő ablak felett baloldalt elhelyezkedő lenyíló választó segítségével tudunk lépkedni, a könyvtárakba a mappa ikonokra kettőt kattintva tudunk belépni, visszalépni pedig a legfelső sorban lévő felfelé mutató nyílra kettőt kattintva tudunk.

Könyvtárakat, fájlokat, kijelölés után, -egy kattintás,- az alsó sorban lévő akció gombokkal tudjuk egyik helyről másikra mozgatni.

 

A fejlécen keressük meg a piros kis „FTP” ikont, vagy hálozat és Ftp kapcsolódás... fül, melyre rá kattintva megnyílik egy kisebb ablak.

honlap készítés honlapkészítés

A kis ablakba kattintsunk az Új kapcsolat gombra, mely hatására kapunk még egy ablakot, ezen kell beállítanunk a kapcsolat adatait.

 

weblapkészítés honlap készítés weblap

 

  1. Kapcsolat neve: Ideírhatunk bármit, amiről emlékezünk majd erre a webhelyünkre.
  2. Kiszolgáló neve: Ideírjuk a tárhely szolgáltatónk nevét, jelen esetben uw.hu
  3. Felhasználói név: A tárhely szolgáltatótól kapott felhasználói név, jelen esetben, amit regisztráltunk.
  4. Jelszó: Amit a tárhely szolgáltató megadott.( Ami jött az emailbe.)

Ha kitöltöttük a fenti sorokat, katt az OK ra.
Visszakerültünk az első ablakhoz, hol katt a legfelső, Kapcsolódás feliratú gombra.

 

weblapkészítés honlap készítés weblap

 

Hatására egy információs ablakba látjuk kapcsolódásunk pillanatnyi állását, majd ha mindent jól állítottunk be a Total Commander egyik oldala megváltozik, és megjelennek előttünk a tárhelyünkön lévő fájlok. Ha nem helyesen adtuk meg az adatokat, vagy a tárhely nem érhető el, hiba üzenetet kapunk.
A kapcsolódás hatására új sorral bővül a Total Commander fejléce, egy Ftp nevű sorral, hol az átviteli mód lenyíló ablakában válasszuk az automata módot.

 

weblapkészítés honlap készítés weblap

 

Ezután a Total Commander tárhelyünket mutató oldalával szembeni oldalon keressük meg a feltölteni kívánt fájlunkat, melyet egyszeri kattintással kijelölve, és a Total Commander ablakának alsó sorában lévő másolás gombra kattintva töltsük fel fájlunkat a szerverre.

Egy megnyíló ablakban látni fogjuk a feltöltés folyamatát, melynek elkészült után a szétkapcsolás gombra kattintva bontjuk a kapcsolatot, a Total Commander újra a saját gépünk fájlait mutatja.

Természetesen a Total Commandernek a fentieken kívül rengeteg hasznos funkciója van, az alkalmazás megismeréséhez használhatjuk a súgót, ennél a változatnál már magyarnyelvű.


Első látásra kicsit ijesztő, de aki megtanulja használatát, meg is foglya szeretni, és később már lesem mond használatáról.

2006. okt.
Poór Lajos

 

 

 


phpblog V.1.0beta
Admin:lajos@poor.hu